Afacere 100% românească cu purificatoare de aer saline, creștere cu 50% în pandemie

Articol original pe gandul.ro

Pandemia de COVID-19 a fost o oportunitate pentru un inventator buzoian, care a pus bazele unei afaceri cu purificatoare de aer, în urmă cu 20 de ani. De la acel moment, produsele sale au ajuns să se vândă în toată lumea, iar odată cu răspândirea noului coronavirus, care a dus la creșterea cererii, cifra de afaceri este estimată să ajungă de la un milion la 1,5 milioane de euro.

Povestea Salin, o afacere 100% românească, a început în 1995, când chimistul și inventatorul buzoian Constantin Pascu, inspirat de structurile calcaroase similare cu cele din Pamukkale, Turcia, dar și de carstul de sare de la Meledic, a început să realizeze fântâni saline și piese decorative din sare.

Inițial era doar un hobby, dar în urma reacțiilor pozitive ale celor care au încercat aparatele, s-a mobilizat și, după multe eforturi, a reușit să atragă o investiție și să înființeze o firmă, Tehno Bionic, și să constuiască ulterior o fabrică în care produce în prezent aparatele ambientale și medicale pe bază de microparticule de aer salin care au cucerit utilizatorii de pe mai multe continente.

Cererea s-a triplat în ultimele luni

Pe fondul pandemiei, ȋn ultimele șase luni, cererea pentru dispozitivele Salin s-a triplat, având în vedere că aparatele sunt brevetate și medaliate pentru că susțin și tratează infecțiile respiratorii. Dacă anul trecut cifra de afaceri a fost de 1 milion de euro, ȋn 2020, Constantin Pascu, estimează că va depăși 1,5 milioane euro, au transmis reprezentanții companiei.

Având ȋn vedere majorarea semnificativă a cererii, producția de aparate a crescut de la 4.000 la 8.000 de produse în fiecare lună. Inventatorul aparatelor, Constantin Pascu, spune că va extinde linia de producție până la 10.000 de bucăți, până la sfârșitul anului.

„Vânzările Salin s-au dezvoltat treptat, ȋn ultimele două decenii. Datorită cererii masive din ultimele luni, am dublat capacitatea de producție și vom continua să o creștem, până la final de an. Ȋn funcție de evoluția pieței, vom vedea anul viitor dacă rămânem la 10.000 de aparate pe lună sau mergem chiar mai departe”, a declarat Constantin Pascu.

Articol original pe gandul.ro