Atentionari medicale speciale

In cazuri rare este posibil sa apara in prima perioada de utilizare o accentuare a fenomenului de tuse.

Fluidificarea secretiilor aparatului respirator activeaza procesul de eliminare a acestora. Tusea este un mecanism major de realizare a acestui proces.

Daca accesele de tuse sunt prea deranjante, atunci micsorati tensiunea de alimentare a aparatului la 6 V, eventual cu limitarea initiala a duratelor de utilizare a aparatului. Accentuam inca o data faptul ca tusea in acest context nu este in sine un factor alarmant decat in masura in care este prea intensa.

Mariti treptat durata zilnica de utilizare de la 1-2 ore la 6-8 ore si in 2-3 saptamani fenomenele mentionate dispar.

Aceeasi metoda o recomandam a fi utilizata in oricare alta situatie in care modificarile produse in comportarea organismului dvs. la utilizarea aparatului le considerati mult prea stresante.

In primele zile de utilizare a aparatului SALIN cantitatea de sare eliminata in aer este mai mare si este posibil ca efectele generale produse asupra aparatului respirator sa fie mai intense.

*** Mentiune speciala - pentru persoanele cu restrictii severe la consumul de sare:

Aportul de sare prin aerul produs de aparatul SALIN este extrem de mic, sub 0,2g/zi in primele 10 zile de utilizare si sub 0,1g/zi in prima luna de utilizare.
Aceste cantitati de sare ajung la suprafata epiteliului respirator si sunt eliminate cu mucusul. Din aceste considerente se estimeaza ca nu creeaza probleme persoanelor cu restrictii severe la consumul de sare. Recomandam totusi, ca o masura suplimentara de protectie, montarea aparatului intr-un spatiu separat timp de 3-4 zile cu functionarea continua la 9 V pentru eliminarea pulberilor fine de sare care s-au format la transportul aparatului. Se poate proceda suplimentar si la deschiderea aparatului si suflarea cu aer a interiorului acestuia. In acest timp bolnavul cu probleme fata de consumul de sare nu trebuie sa vina in contact cu aerul produs de aparat. Dupa aceasta perioada se trece la utilizarea gradata a aparatului.

*** Reducerea tensiunii de alimentare are ca efect reducerea debitului aerului si a zgomotului produs. Procedati la reducerea tensiunii daca va deranjeaza zgomotul aparatului. Exceptand cazurile mentionate anterior, nu recomandam reducerea tensiunii de alimentare deoarece scade cantitatea de aer purificat.

ATENTIE !!!  
Nu intrerupeti si nu modificati tratamentele curente !
Nu neglijati controalele medicale obisnuite!
Respectati sfaturile medicului dumneavoastra curant!
Nu fortati comportarea dvs. altfel decat sunteti obisnuit !
Efectul benefic al utilizarii purificatorului se consolideaza lent, in luni sau chiar ani de zile !
Efectele tratamentelor balneare in salina se acumuleaza treptat, in ani de zile, dar cu rezultate spectaculoase !