Skip to content

Efectul aerului salin pentru sănătate

Efectul general pe care îl are aerul salin este acela de activare a eliminării secrețiilor sistemului respirator cu eliberarea traseelor respiratorii și reducerea majoră a fenomenelor inflamatorii. În acest fel sistemul respirator funcționează mai bine, iar efectele se văd într-o gamă extrem de largă de probleme de sănătate care implică sistemul respirator. Nu este vorba de acțiunea asupra unor boli că un medicament, ci de acțiunea asupra sistemului respirator în ansamblu. Acest lucru duce la efecte cum sunt eliminări masive de secreții în primele zile de utilizare de către persoane cu sinuzite, calmarea rapidă a crizelor de astm, scăderea intensității crizelor alergice sau reducerea consistentă a infecțiilor respiratorii.

Efecte generale ale sănătății

Efectul general benefic asupra sistemului respirator face că utilizarea aparatelor SALIN de către persoane sănătoase sau cu diverse afecțiuni respiratorii să aibă  și o serie de efecte benefice generale:

Efecte terapeutice

Utilizarea aparatelor Salin de către persoane cu afecțiuni respiratorii a evidențiat o serie de efecte benefice într-o gama largă de afecțiuni ale cailor respiratorii superioare și inferioare.

Utilizarea aparatelor Salin de către persoane cu afecțiuni respiratorii a evidențiat o serie de efecte benefice într-o gama largă de afecțiuni ale cailor respiratorii superioare și inferioare.

Persoanele cu probleme respiratorii vor simți foarte repede o îmbunătățire semnificativă a calității aerului, care va deveni astfel mai ușor de respirat, mai proaspat. Totodată, este foarte posibil să constatați rapid efecte favorabile semnificative, ca de exemplu acela de a utiliza mai rar sau deloc spray-urile antiasmatice. Vă recomandăm însa o deosebită atenție în abordarea problemelor dvs. curente de sănătate.

Prin efectele sale benefice, purificatorul de aer SALIN este recomandat ca adjuvant, în general persoanelor cu probleme ale căilor respiratorii, dar și persoanelor sănătoase, pentru creșterea rezistenței aparatului respirator. De asemenea, în afecțiuni pneumologice au fost obținute rezultate favorabile în astm bronșic, bronșite astmatiforme, bronșite, bronsectazii, silicoze, recuperări în TBC și mucoviscidoză. S-au mai remarcat efecte favorabile și în diverse alte cazuri de insuficiențe respiratorii, ca de exemplu în cele pe fond cardiac sau tiroidian.

**Atenție – nu modificați procedurile terapeutice curente fără recomandarea medicului dumneavoastră.

Efecte medicale preventive

Principalul mecanism de protecție al organismului față de infecțiile respiratorii este asigurat de funcționarea optimă a sistemului muco-ciliar ce acoperă interiorul aparatului respirator din vârful nasului până la alveolele pulmonare. Sistemul muco-ciliar este barieră de protecție a organismului față de agresori externi prezenți în aerul inspirat– praf, alergeni, bacterii, viruși. Deoarece aerul salin activează sistemul mucociliar  utilizarea aparatelor Salin apare a fi o metodă eficientă de prevenție.

Studii de urmărire și foarte mulți utilizatori de lungă durata ai aparatelor Salin au evidențiat reducerea majoră a infecțiilor respiratorii sezoniere virale sau bacteriene.

Efecte generale ale sănătății

Efecte igienice ambientale

Prin utilizarea aparatului SALIN se remarcă un efect general de îmbunătățire a calității aerului prin:

***Pentru unele utilizări cum sunt reținerea prafului sau eliminarea mirosurilor sunt alte sisteme mai eficiente, dacă problemele sunt importante, cum ar fi filtrele HEPA sau aparatele de ozonizare aer.

****Utilizarea aparatelor Salin în spații cu mult praf, umiditate, fum va reduce durata de utilizare a filtrelor saline care își vor pierde mai rapid principala lor capacitate, aceea de salinizare a aerului pentru efecte terapeutice, preventive sau  medicale generale.

Blog

Studii de specialitate prezentate de medici sau specialiști din domeniul medical.

SaltMed – Terapia cu aerosoli salini

B. Oprita, C. Pandrea, B. Dinu, B. Aignatoaie Haloterapia (gr. Halos = sare) folosește aerosoli microparticule de sare (clorură de
Citește mai mult
Inhalarea de aerosoli de sare în combaterea infecțiilor respiratorii acute

Inhalarea de aerosoli de sare în combaterea infecțiilor respiratorii acute

Alina Chervinskaya Acest studiu are drept scop demonstrarea eficienței inhalării particulelor uscate de sare în combaterea infecţiilor respiratorii virale acute
Citește mai mult
Sistem universal și reutilizabil de dezactivare a virusurilor

Sistem universal și reutilizabil de dezactivare a virusurilor, pe bază de sare, pentru protecția căilor respiratorii

Fu-Shi Quan, Ilaria Rubino, Su-Hwa Lee, Brendan Koch & Hyo-Jick Choi Agenții patogeni din aerosoli sunt una dintre cauzele principale
Citește mai mult