Business românesc de peste 1 milion de euro cu purificatoare de aer saline. 80% din cifra de afaceri provine din exporturi

Articol original pe forbes.ro

Un brand 100% românesc se numără, la nivel global, printre numele preferate ale aparatelor ambientale și medicale ce au la bază microparticule de aer salin.

Povestea business-ului care a cucerit utilizatori din întreaga lume a început în 1995, când inventatorul Constantin Pascu, inspirat de structurile calcaroase similare cu cele din Pamukkale, Turcia, dar și de carstul de sare de la Meledic, a început să realizeze fântâni saline și piese decorative din sare.

Pentru a verifica efectul observat în experimentele mele, am construit câteva aparate, realizate din carcase de tablă, ventilatoare de baie și plăcuțe pe care sarea să poată fi cristalizată controlat, pe care le-am oferit unor cunoștințe, pentru a le testa. Am căutat zece persoane cu probleme respiratorii semnificative și le-am dat aparatele. Rezultatele au venit imediat, pentru că au realizat diferențe consistente în privința stării de sănătate și au remarcat o stare de bine. Cu aceste prime rezultate am reușit, după multe încercări, să atrag o investiție de 5000 de euro și am înființat o firmă în martie 2000”, a povestit Constantin Pascu, inventatorul dispozitivelor Salin, care a punctat faptul că efectele aparatelor Salin sunt resimţite asupra stării generale de sănătate, fiind recomandate persoanelor cu imunitate scăzută şi predispoziţie pentru îmbolnăviri, în special copii sau bătrâni.

Produsele inovate de către Constantin Pascu au la bază o tehnică prin care microparticulele de sare sunt eliberate în încăpere, reproducând aerul pe care îl regăsim în salinele tradiționale. Este unul dintre motivele principale pentru care sunt la mare căutare peste graniță.

Potrivit lui Constantin Pascu, aproape 80% din cifra de afaceri a companiei provine din exporturi ȋn state precum Marea Britanie, Irlanda, Australia, SUA, Germania, Cehia, Ungaria, Israel, Japonia și nu numai. Majoritatea vânzărilor se realizează prin intermediul mediului online.

Cei mai mulți agenți au ȋnceput colaborarea cu Salin după ce au testat aparatele pentru diverse probleme de sănătate și au avut rezultate mai bune decât se așteptau. Pentru că ȋn țările lor nu există astfel de soluții, s-au gândit să facă și un mic business din vânzarea produselor. Am pornit cu două modele de aparate de salinizare ambientală a aerului – un model mai mic, denumit Salin S2 și un model mai mare, Salin Plus. Datorită tehnologiei de recristalizare controlată folosite, filtrele saline ale acestor aparate generează o cantitate mare de aerosoli de sare. În timp, gama de produse s-a îmbogățit cu inhalatorul medical SaltMed și inhalatorul individual Insalin. Tehnologia utilizată este ușor diferită de a aparatelor ambientale pentru a asigura o emisie mai mare și concentrată de particule, lucru necesar datorită modului de utilizare ca inhalatoare”, a explicat Constantin Pascu.

Articol original pe forbes.ro