Consideratii generale

MODUL DE ACTIUNE TERAPEUTIC- Consideratii generale

Ionul de sodiu este recunoscut, atat in literatura de specialitate cat si de majoritatea clinicienilor, drept principalul stabilizator de membrana celulara la nivelul epiteliului de tip respirator.

In prezenta ionului de sodiu are loc o fluidificare a secretiilor bronsice si ale cailor respiratorii superioare, prin cresterea cantitativa a fazei de sol din mucus.

De asemenea, miscarea ciliara este activata (chiar in cazul fumatorilor cronici,unde se stie ca aceasta este paralizata) ducand la eliminarea rapida a secretiilor arborelui respirator. Ionul de sodiu determina scaderea edemului filierei aerodigestive superioare (val palatin, baza limbii, pilierii lojei amigdaliene), regasit adesea la sforaitori cronici. Edemul inflamator, la nivelul ostial al meatului mijlociu se diminueaza de asemenea, ducand la repermeabilizarea acestuia si drenajul sinuzal.

Aceste constatari, unanim recunoscute, stau la baza indicatiilor clinice, in diverse afectiuni cronice respiratorii, pentru aerosoloterapia marina si cura balneara din sanatoriile saline precum Tg.Ocna, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Praid, Ocnele Mari, etc.

Utilizare

Prin utilizarea aparatului SALIN se asigura diminuarea edemului inflamator la nivelul intregului arbore respirator, ceea ce permite reducerea treptata a medicatiei specifice datorita unei eficiente mai mari in tratamentele medicale.

Functionarea mai buna a aparatului respirator, care este fundamental in asigurarea unei stari bune de sanatate, permite rezolvarea unui mare numar de probleme respiratorii si asigura, in general, o mai mare rezistenta la diverse afectiuni respiratorii pentru toti utilizatorii.

Pentru obtinerea unui efect semnificativ, se recomanda utilizarea purificatorului timp de minim 8-10 ore pe zi.
In prima perioada de utilizare (cel putin o luna) se recomanda folosirea intensiva a aparatului si indeosebi noaptea.
Purificatorul se recomanda a se utiliza in camere de 30-40 mc pentru varianta Salin S2 si maxim 150 mc pentru varianta Salin Plus.

Folositi orice posibilitate de a mari perioada de utilizare a aparatului in spatiul in care stati, acasa sau la birou, chiar si cu utilizarea aparatului 1-2 ore inainte de intrarea dvs. in camera respectiva.

Este recomandata asezarea purificatorului la 0,5-1,2 m de utilizator, mai ales in camere cu volum mai mare decat cel mentionat.

Se recomanda asezarea purificatorului la nivelul unei masute.

Nu se recomanda utilizarea purificatorului in spatii cu umiditate excesiva (abur), in spatii cu mult praf sau in spatii cu aerosoli uleiosi (bucatarii), unde se reduce durata de utilizare a blocului filtrant.

Schimbarea blocului filtrant:
Pentru mentinerea in parametrii optimi a capacitatii de purificare a aerului, se recomanda schimbarea blocului filtrant, dupa patru - sase luni de utilizare, astfel:

- Se scoate alimentatorul (adaptorul) din priza;
- Se scoate fisa alimentatorului din mufa din spatele purificatorului;
- Se scoate capacul purificatorului si se extrage blocul filtrant folosit;
- Se aseaza cu grija in locasul corespunzator noul bloc filtrant si se monteaza la loc capacul purificatorului care se sigileaza cu cele 2 etichete Salin (doar pentru modelul Salin S2);
- Se reface alimentarea purificatorului.