Skip to content

Întrebări frecvente​

  • Prin utilizarea dispozitivelor Salin au fost obținute rezultate bune și foarte bune în diverse afecțiuni ale aparatului respirator, precum astmul bronşic, bronşitele astmatiforme, rinitele, sinuzitele, laringitele, bronşectaziile, alergiile respiratorii, sechelele TBC, silicozele, mucoviscidozele, insuficientele respiratorii pe fond cardiac sau tiroidian, problemele respiratorii apărute pe un fond imunitar scăzut. Accesele de tuse care însoţesc de obicei majoritatea acestor boli sunt reduse imediat, până la dispariţia lor totală.
  • Efectele terapiei Salin sunt resimţite şi asupra stării generale de sănătate, fiind recomandat persoanelor cu imunitate scăzută şi predispoziţie pentru îmbolnăviri, în special copii sau bătrânii.
  • Deşi depinde foarte mult de tipul şi stadiul problemelor de sănătate, efectele se pot simţi chiar din prima zi de utilizare. Majoritatea pacienţilor au descris că resimt rezultatele favorabile după a doua săptămână de utilizare.
  • Pentru cele mai bune rezultate se recomandă un timp zilnic de expunere de 8-10 ore, de preferință pe timpul nopţii, în dormitor, însă este utilă orice expunere la aerul salin la serviciu sau acasă.
  • În măsura în care este posibil, dispozitivele Salin pot fi folosite şi în spaţiile de joacă pentru copii, iar pentru adulţi la birou, unde s-a constatat că, printre altele, diminuează efectele agenţilor nocivi şi poluarea, mirosul fumului de ţigară şi efectele aerului condiţionat.

Aparatele ambientale Salin S2 și Salin Plus sunt deosebit de comode în utilizare și au efecte benefice consistente în multe situații. Este cea mai la îndemână alegere, mai ales în situații în care este mai dificilă implicarea celui care are probleme.

Inhalatorul Insalin poate reprezenta un ajutor imediat la îndemână pentru situații în care anumite acțiuni sau anumite locuri pot produce un disconfort respirator. Activități sportive mai intense, zone cu alegeni respiratorii, aerul foarte uscat din avion.

Inhalatoarele medicale SaltMed reprezintă pentru situații cu probleme medicale respiratorii deosebite este cea mai bună alegere care va permite controlul riguros al terapiei. Este necesară cooperarea utilizatorului întrucât implică utilizarea unei măști de inhalare. Procedeul terapeutic este eficient la durate de expunere recomandate mult mai mici față de sistemele ambientale.

Sistemele Salin nu se exclud, ele se completează pentru acoperirea atât ambientală cât și funcțională a terapiei cu aer salin pentru asigurarea maximei eficiente în funcție de problema respiratorie și de pacient.

  • Studiile au demonstrat că utilizarea dispozitivelor Salin nu creează dependenţă sau reacţii adverse şi nu prezintă incompatibilităţi cu alte metode terapeutice.

Principiul de funcţionare al dispozitivelor Salin nu presupune soluţii lichide, ci doar utilizarea unor filtre din sare cristalizată, care de fapt reţin umezeala. Umiditatea ridicata este contraindicată pentru utilizarea aparatelor deoarece poate distruge filtrul de sare prin reținere de apă până la lichefierea sării.

Pentru utilizare dispozitivul Salin se pune în funcţiune şi se amplasează într-o încăpere (preferabil la înălţimea de 0,4 – 0,8 m ) astfel încât utilizatorii să poată respira aerul filtrat de dispozitivele Salin.

Sunetul produs de dispozitivele Salin provine de la un ventilator similar cu cel care echipează un computer. În mod normal, dispozitivele Salin nu produc un zgomot puternic, fiind posibilă inclusiv utilizarea acestora pe timpul nopţii, în perioada în care persoana cu probleme respiratorii se odihneşte.

Daca zgomotul produs de ventilator va deranjeaza dați aparatul pe timpul noptii la o viteză mică a ventilatorului din butonul de reglaj. Puteți lasa ventilatorul pe o viteză mică și să meargă permanent.În situația în care nu suportați în niciun fel zgomotul pe timpul nopții lăsați aparatul să funcționeze ziua la o viteză ridicată a ventilatorului și il opriți pe parcursul nopții.

Funcţionarea aparatului face posibilă dispersia în aer a unor microcristale de sare, o cantitate extrem de mică de cristale microscopice care este preluată şi inspirată de pacienţi.

Este foarte puţin probabil ca pacienţii sau persoanele care se află în încăperea unde funcţionează Salin să simtă gustul cantităţi reduse de sare.

NU. Cantitatea de sare inhalată este foarte redusă, iar majoritatea acestei cantităţi este absorbită de mucusul căilor respiratorii şi ulterior eliminată prin expectoraţie.

Pacienţii au semnalat reducerea intensităţii şi stoparea sforăitului în urma terapiei Salin. Efectul se datorează efectelor ionilor de sodiu care diminuează edemul oro-faringiene şi ale bolţii palatine, care de obicei sunt asociate sforăitului.

Prin efectele de curăţare a mucusului din interiorul căilor respiratorii superioare şi inferioare, terapia Salin facilitează pe timpul somnului creşterea cantităţii de oxigen absorbită de organism şi implicit relaxarea corpului şi refacerea mai rapidă a energiei corpului.

Blog

Studii de specialitate prezentate de medici sau specialiști din domeniul medical.

SaltMed – Terapia cu aerosoli salini

B. Oprita, C. Pandrea, B. Dinu, B. Aignatoaie Haloterapia (gr. Halos = sare) folosește aerosoli microparticule de sare (clorură
Citește mai mult
Inhalarea de aerosoli de sare în combaterea infecțiilor respiratorii acute

Inhalarea de aerosoli de sare în combaterea infecțiilor respiratorii acute

Alina Chervinskaya Acest studiu are drept scop demonstrarea eficienței inhalării particulelor uscate de sare în combaterea infecţiilor respiratorii virale
Citește mai mult
Sistem universal și reutilizabil de dezactivare a virusurilor

Sistem universal și reutilizabil de dezactivare a virusurilor, pe bază de sare, pentru protecția căilor respiratorii

Fu-Shi Quan, Ilaria Rubino, Su-Hwa Lee, Brendan Koch & Hyo-Jick Choi Agenții patogeni din aerosoli sunt una dintre cauzele
Citește mai mult