Skip to content

Despre noi

Constantin Pascu

Povestea noastră

Mă numesc Constantin Pascu și sunt absolvent al Facultății de Chimie din București, realizator al mai multor invenții brevetate (unele si internațional), multe dintre ele medaliate și aplicate la nivel industrial.

Povestea Salin începe în anii ’95, cand am lucrat la o serie de amenajări de fântâni arteziene de interior care să imite structuri calcaroase similare cu unele vazute în Turcia, la Pamukale, la vremea respectivă. La început a fost un simplu hobby, fără așteptări prea mari pe termen lung.

Platoul Meledic și primele aparate

În zona Buzăului există la Meledic un carst în sare, unde sunt straturi de sare și pământ erodate de apă. Apă foarte sărată a izvoarelor depune vara, pe pietre sau fire de iarbă, structuri extrem de bogate de sare, cu aspect de corali. Inspirat de aceste locuri minunate am folosit în fântânile decorative apă foarte sărată, care a început să depună pe structura fântânii cristale frumoase și foarte bogate de sare:

“Atunci am realizat și piese decorative de dimensiuni mici, pe lângă fântânile cu soluții de sare.”

Pentru o prima verificare a efectului observat am construit câteva aparate, realizate din carcase de tablă, ventilatoare de baie și plăcuțe pe care sarea să poată fi cristalizată controlat, pe care le-am oferit unor cunoștințe, pentru a le testa. Am căutat printre cunoscuți circa zece persoane cu probleme respiratorii semnificative și le-am dat aparatele. Rezultatele au venit imediat, pentru că au realizat diferențe consistente în privința stării de sănătate și au remarcat o stare de bine. Cu aceste prime rezultate am reușit, după multe încercări, să atrag un investitor și am înființat o firmă în martie 2000.

Constantin Pascu si produsele Salin

Produs deosebit pentru sănătate

Succesul Salin a apărut imediat, pentru că unul dintre primii utilizatori ai produselor a scris  redacției Formula AS. Astfel, iar în aprilie 2000, un articol publicat în Formula AS a adus un succes extrem de mare, neașteptat chiar, întrucât am primit mii de comenzi, pe care am reușit să le onorăm în multe luni de muncă. În urma acestui succes, ProTV, precum și alte televiziuni si publicații au vorbit despre Salin și  inventator al unui „produs deosebit pentru sănătate”. Reacțiile rapide și pozitive ale românilor care au folosit aparatele Salin a dus la un succes neașteptat și internațional, pe mai multe continente chiar.

Vânzările Salin s-au dezvoltat treptat, ajungând la nivelul la care sunt astăzi. Produsele noastre sunt astăzi distribuite foarte mult la export in UK, Irlanda, Australia, SUA, Germania, Cehia, Ungaria, Israel si nu numai.

Galerie foto

Galerie video

În media

Ne puteți găsi în media online, cu următoarele apariții

Interviu – ing. Constantin Pascu Salin – De la idee la o cifră de afaceri de 1.500.000 euro

Interviu – chimist Constantin Pascu Salin – De la idee la o cifră de afaceri de 1.500.000 euro

Articol original pe Săptămâna Financiară Traversăm cea mai dramatica perioadă din istoria recentă a omenirii. Pandemia Covid -19 ne-a
Citește mai mult
Vânzările Salin s-au triplat în pandemie

Chimistul Constantin Pascu produce lunar într-o fabrică din Buzău peste 8.000 de aparate de salinizare a aerului pentru afecţiunile respiratorii: În pandemie, cererea s-a triplat

Articol original pe Ziarul Financiar Salin, brandul pus pe piaţă de chimistul Constantin Pascu în anul 2000, a avut
Citește mai mult
Reportaje Neatza - Cum să te bucuri acasă de beneficiile salinei artizanale

Reportaje Neatza – Cum să te bucuri acasă de beneficiile salinei artizanale

Constantin Pascu, inventator și chimist, a explicat la Super Neatza cum poți să te bucuri acasă de beneficiile salinei
Citește mai mult